Zelfbouw

Zelfbouw

Bent u van plan om zelf een buscamper te bouwen? Dan bent u bij Camperpassie aan het goede adres. Wij bieden namelijk accessoires en onderdelen aan die geschikt zijn voor alle buscamper bouwers, denk hierbij aan isolatie voor uw buscamper of glasramen voor een mooie uitstraling aan uw camper, dakluiken voor de ideale luchtventilatie en het sanitair is hierbij onmisbaar zoals een toilet, watertanks en/of wasbak

Wanneer je van een bus een camper bouwt, ben je verplicht deze te laten keuren door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Tenminste, als je het via de officiële weg wil doen. Het grote voordeel van camper registratie is dat je in aanmerking komt voor het voordelige motorrijtuigenbelasting tarief.

Tijdens de RDW-keuring wordt er vooral gekeken naar de aangebrachte wijzigingen in het voertuig ten behoeve van de camper. Om door de keuring te komen dient je camper te zijn voorzien van:

Zitplaatsen en een tafel. De tafel mag eventueel weg te halen zijn;
Een bed. Deze mag eventueel worden gemaakt met behulp van de zitplaatsen;
Een kookgelegenheid;
Mogelijkheden om spullen op te bergen;

De accessoires die wij hier beschikbaar stellen voor de zelfbouw zijn onderverdeeld in 8 stappen.

1. Isoleren van je bus

Camper isolatie voor om je eigen zelfbouw camper te isoleren is één van eerste en de belangrijkste stappen die komt kijken bij het camper bouwen. camper isolatie geeft tevens bescherming tegen geluiden en kou van buitenaf en roestvorming op het carrosserie van je camper. Voor het isoleren van je camper zijn er verschillende opties die je in deze categorie zult vinden.

2. Ramen en dakluiken monteren

Ramen en Dakluiken belangrijk om vooraf goed na te denken over wat voor ramen jij wilt plaatsen. Je kunt kiezen uit verschillend soorten zoals klapraam, schuifraam of vaste ramen die allen verkrijgbaar zijn in verschillende formaten. Alle ramen die wij in ons programma hebben zijn namelijk perfect om zelf in te bouwen, worden geleverd met een goede instructie en beschikken over optioneel een ingebouwde insectenhor en verduisteringsgordijn.

3. Draaiplateaus en/of stoelen monteren

Ben je van plan draaiplateaus te installeren onder je voorstoelen, omdat je deze stoelen mee wil laten tellen als de benodigde zitplaatsen? Dan ben je bij Camperpassie aan het juiste adres. Wij hebben zowel gekeurde (Tüv keuring) draaiplateaus als niet gekeurde draaiplateaus. Er wordt veelal gekozen om tijdelijke zittingen te plaatsen en de draaiplateaus na de keuring te plaatsen. Ons advies is dan ook om de RDW te contacten voor de mogelijke opties.

4. Elektra en verlichting aanleggen

Camper elektra en Verlichting voordat je begint met het maken van een elektra schema is het belangrijk dat je vooraf al helemaal duidelijk voor ogen hebt welke camper elektra onderdelen en verlichting je gaat gebruiken, Zoals de aantallen zonnepanelen, welke grootte omvormers, wel of geen scheidingsrelais, zekeringhouders, ledverlichting en wil je je camper ook opladen via walstroom etc. etc. Hiervoor bieden wij de accessoires aan die u kunt gebruiken om uw elektra voorziening in orde te maken voor uw zelfbouwcamper

5. Accessoires voor meubelen

Camperbouw onderdelen Alles voor meubelbouw in de camper: Hout, Profielen, Tafelpoten en kleine onderdelen zoals Scharnieren, Schuifsystemen, Beslagen etc. Alles wat u nodig heeft voor uw camper zelfbouw zoals materialen voor de meubelbouw kunt u bij ons vinden. Tevens bieden wij ook camper materialen aan voor binnen afwerking zoals vloerplaten, wandplaten en bekleding.

6. Sanitair en water voorziening

Camper Sanitair en water. In deze categorie vindt u alles over water en sanitair voor campers. Of het nu gaat om een buitendouche, wasbak of om een watertank, water is de bron van het leven. Tijdens het kamperen wil niemand op het droge zitten toch? Hier vindt u alles wat uw hartje begeert. Over het gehele watersysteem voor de camper. Hoe je het ook noemt, chemietoiletten, cassettetoilet, campingtoiletten en of Porta Potti maak het leven op de weg veel aangenamer. Het is altijd goed, als je niet afhankelijk bent van een rustonderbreking of altijd in het sanitair.

7. Koken en verwarmen

Als het hele jaar op pad wilt, wil je zéker een verwarming in je camper bouwen. Niet alleen bij het kamperen in de winter onmisbaar, maar ook in het voor- en najaar zit je er met een kachel lekker warm bij. Want hoe fijn is het om lekker behaaglijk warm en knus te kunnen koken op uw nieuwe inbouw kooktoestel.

8. Overige accessoires voor uw buscamper

Zit uw zelfbouw camper in de eindfase, dan zijn er altijd wel extra accessoires wat u kunt toevoegen aan uw camper, denk hierbij aan een luifel op het dak, of een opstapje voor de toegangsdeur, of wilt u de zelfbouwcamper verfraaien met mooie nieuwe velgen. de mogelijkheden zijn eindeloos... Mocht u accessoires benodigd zijn die wij nog niet in ons assortiment hebben en wel graag wilt bestellen, laat het ons weten! Wij denken graag met u mee.